söndag 22 juli 2012

Etthundratjugo mil i bil

Nästa vecka åker vi norrut. Vi packar in oss i bilen och kör de 120 milen upp till stugan i Lainio. Jag ska ladda upp med filmer, spel, ljudböcker, snacks och några nya leksaker som kan plockas fram vid tråkiga stunder. Är det något annat vi bör tänka på? Andra tips för att göra en lång bilresa dräglig för en treåring?

Egentligen är det lite lustigt att jag är smått nervös för den långa resan då vi i princip varenda sommar åkte med bil och husvagn från Kiruna till Stenungsund och jag har inga minnen av att det skulle varit jobbigt.

- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 20 juli 2012

En dag i Katrineholm

Igår åkte vi till Katrineholm för att hälsa på Noahs farmor och farfar och sova över hos fina vänner. Idag fick vi en dag med strålande sol! En helt fantastisk perfekt semesterdag. Vi har till och med badat! Och Noah är ett riktigt vattendjur som skulle badat hur länge som helst om han bara fått.- me and my ajfån

tisdag 17 juli 2012

Sonia Rykiel

Den passade mig bättre när jag var blond, så nu trivs jag inte lika mycket i den längre. Men den är så fin så fin tröjan från Sonia Rykiel som jag bloppat från Linda K i vintras. Om någon av er skulle vara intresserad säljer jag den för 500 kr + fakt. storleken är M. Maila mig på alma(punkt)agneta(at)hotmail(punkt)com så kan vi komma överens. Sonia förtjänar ett bättre öde än att ligga i min garderob.

fredag 13 juli 2012

Nakenfis i regnet

Den här dagen har varit underbar. Började med mys med brorsdotter på morgonen innan vi åkte till mamma och pappa för mer lek och mys fram till lunch. Efter lunch åkte jag och Noah till vänner i Sala för mer lek. Sambon kom också lite senare. Kvällen bjöd på bebisgos, god middag och två lyckliga nakenfisar som sprang ute i regnet. På väg hem somnade Noah i bilen och sover fortfarande gott i sin säng. Nu är det snart dags för den här trötta men glada mamman att sova också.

- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 12 juli 2012

Dagens kusinhäng

Mycket lek och bus med kusinerna blir det när de är här. Noah vill inte ens åka hem och sova, så för tredje natten i rad sover han hos mormor och morfar. Ikväll fick jag däremot med mig min brorsdotter hem. Lite skillnad med sjuåring istället för treåring i huset. På dagen idag åkte vi till Anundshög och tittade på stenar. Roligt att springa upp och ner för kullarna!- me and my ajfån

onsdag 11 juli 2012

Lek & Bus

Idag var Noah och kusinerna på nya Lek & Bus här i Västetås. De hade en kanondag alla tre. Bra betyg till Lek & Bus! Enda minuset var den långa väntetiden på maten. Lite väl länge att vänta för två hungriga 3-åringar. Noahs favorit var tåget som vi åkte minst tio gånger. Kommer lätt att bli fler besök i framtiden. Men vi måste ta med egen mat - trots att man inte får - eftersom det enda Noah kunde äta var korv med bröd. Och det är han inte så förtjust i. Jag och Filippa testade 6D-bio också. Åkte runt i en chokladfabrik och det var skoj, men tekniken får gärna utvecklas lite till.- me and my ajfån

måndag 9 juli 2012

Första semesterdagen

Dagen började med regn, med slutade med sol. Vi hade en riktigt lugn förmiddag hemma innan vi gjorde oss i ordning och åkte till Erikslund shopping efter lunch. Jag slog till på en blus från MQ som jag velat ha länge och kalsonger och strumpor till Noah från Polarn. Sen åkte vi till mina föräldrar för lek med kusinerna som är här hela veckan. Båda pojkarna var rätt trötta idag, men lite lek både inne och ute orkade de med innan det vad dags att åka hem. Noah somnade i bilen och sover gott vidare i sängen nu. Eller gott och gott, det verkar vara något som stör honom så vi får se hur natten blir.

- Posted using BlogPress from my iPad

Första semesterdagen

De delar av familjen som har semester (jag och Noah) vaknade av att väckarklockan ringde för uppstigning för den del av familjen som inte har semester (Robert alltså). Den som borde vaknat sov dock vidare. Han är rätt svårväckt den där sambon jag har. Men vad gör väl det när det är semestermåndag som börjar med jordgubbar till frukost.

- Posted using BlogPress from my iPad

lördag 7 juli 2012

Inspiration

Så här, precis så här vill jag se ut. Fy 17 vad snyggt!

- Posted using BlogPress from my iPad

Äkta kärlek

Idag kom storebror med familj till stan och vi har lekt hela eftermiddagen. De är verkligen underbara tillsammans. Kvällens bästa var när Oskar frågade Noah om han älskade honom och Noah svarade utan tvekan att ja, det gjorde han. Finaste!

- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 6 juli 2012

Velig

Ena dagen vill jag sälja vårt hus och flytta in i en hyreslägenhet. Nästa dag älskar jag vårt hus och kan inte förstå hur man kan bo på annat sätt.

Ena dagen vill jag säga upp mig och börja plugga till sjuksköterska. Nästa dag tänker jag att jag är nöjd och glad över mitt jobb och kan inte tänka mig att göra något annat.

Ena dagen vill jag försöka få ett barn till och ägna all min tid åt familjen. Nästa dag vill jag göra karriär och satsa på att bli VD.

Ena dagen har jag ångest över vikt och brist på träning och vill fokusera på min kropp. Nästa dag är jag nöjd med hur jag ser ut och vad jag äter.

Ena dagen har jag ångest över hur mycket pengar jag lägger på yta. Nästa dag hittar mag massor md saker jag bara måste ha.

Jag blir galen på mig själv och mina tankar ibland. Hur svårt kan det vara att veta vad man vill och köra på det? En linje, ett spår. Är det bara jag som är så här?

Dan före dan

Idag är min sista arbetsdag. Sen väntar fem veckors semester. Det. Ska. Bli. Så. Skönt.

onsdag 4 juli 2012

Dagen efter kalas

Igår fyllde Noah alltså tre år. Vi firade med sång och ljus i en muffins på morgonen och fortsatte med kalas med fina vänner och barn på eftermiddagen. Noah fick sin efterlängtade helikopter och mycket annat som han blev överlycklig över. Han avslutade dagen med att bygga med Lego och verkade vara mycket nöjd med sin födelsedag. Klockan åtta slocknade han som ett ljus. Klockan 05.20 i morse vaknade han och var hungrig. Min lilla kille som nu blivit stor. Som frågar varför om allt. Som ifrågasätter och resonerar. Som blir mer och mer självständig för var dag som går. Om någon är nyfiken så gick det till så här när han kom till världen.


måndag 2 juli 2012

Just nu 2009

För tre år sedan kom vi in till förlossningen precis den här tiden. Jag hade haft regelbundna värkar i fyra dygn och äntligen äntligen var det på gång på riktigt. Jag var öppen fyra cm och så redo att träffa vår hickande vindruva som bott i min mage så länge. Ikväll har vi blåst upp ballonger, skruvar ihop en nu sandlåda, bakat, slagit in presenter och gjort andra förberedelser inför morgondagens kalas. För imorgon fyller Noah tre år.

- Posted using BlogPress from my iPad